MARDI Bio-Business Treasure Hunt 2008 – Registration & Hall Briefing at MARDI Serdang

amaran : entry kali neh banyak giler gambar !

MARDI Bio-Business Showcase Treasure Hunt 2008 neh dah lama dah sebenarnya.

rasanya january 2008 hari tuh. sekarang baru aku ada masa nak blog pasal hunt neh.

haha giler lembap aku kali neh. haha banyak sangat entry yang tertunda lah.

aku akan buat entry step by step apa yang kitaorang buat masa treausre hunt neh

kat bawah dia punya banner. wajib amik gambar banner ni sebenarnya. haha

so that sapa2 nak masuk tresure hunt boleh ada idea apa sebenarnya yang treasure hunters macam kitaorang buat masa treasure hunt neh ok. haha

so expect banyak giler gambar and sikit giler wording nyer.

oh ya ! sapa2 nak tahu schedule treasure hunt kat malaysia boleh click kat sini. yang ini aku compile sendiri ok. based on several websites pasal treasure hunt kat malaysia. hehe bukannya aku masuk semua pun. takde masa beb ! haha

full set of pictures kat flickR aku kat sini ok. hehe

punya la banyak kereta yang masuk. ada la dalam 60 kereta rasanya

macam biasa aku datang lambat so kena lah que kat belakang kan. haha

dia bagi baju hunt. kali neh warna oren. puas hati gak ngan baju neh. memang cool

siap bagi breakfast lagi. aku dah tak hengat apa dalam tuh. beehon ke nasi lemak eh ? haha

paper bag ngan goodies yang kitaorang dapat. pelik gak aku apsal sikit sangat kali neh. biasanya kalau hunt besar cam mardi neh surelah dapat banyak goodies kan. haha memilih siot !

board neh wajib ada. kalo tak susah la masa hunt nak tulis atas apa kan. haha so sapa2 nak masuk hunt kena ada benda neh. ada hunt yang bagi free je mcm the sun treasure hunt. tapi team aku tak sempat lagi nak masuk la the sun tuh. maybe this year 2008 ada rezeki kot. haha

ni briefing kat hall mardi serdang. briefingni memang penting. banyak info organiser nak kongsi masa neh. so make sure korang dok depan. dan paham apa yang dia cakap. haha !

biasanya hunt the whole day. cam ni la. sampai kul 5 petang lah aku kat mardi linggi melaka ngan mardi kluang nanti kan. hehe. kalau lambat ada penalty. lagi kena tolak markah nanti. dah la nak dapat markah pun susah, kena tolak lagi kalau lambat sampai. hehe

kali neh ada 25 soalan cepu emas. haha. treasure kena beli ada 5 kali neh. haha. soalan keselamatan jalanraya memang wajib. kalau jawab tak dapat apa2 tapi kalau tak jawab kena tolak markah. hehe

ni la zahrol. organiser from fun hunt people. mamat ni memang famous. aku selalu gak masuk treasure hunt dia. hehe memang cool dia neh. selamba rock adjer. haha

neh antara benda2 yang korang kena tahu. haha aku pun kadang2 pening gak ngan mendalah anagram2 camni. hunt masters memang dah otai benda2 neh. kitaorang je still terkapai2 lagi. haha

kat bawah neh contoh soalan2 yang korang akan biasa nampak masa treasure hunt. banyak yang tricky sebenarnya. so kenalah aware kan. senang ke idak weiiii ? haha ! :)

kat bawah neh sample tulip map. sapa nak masuk hunt kekadang kena tahu map neh. senang je map neh. kalau 1st time menggagau gak la nak masuk hunt yang ada tulip map. tapi by the time 2nd hunt, sure korang dah mahir punya lah. haha betul aku tak tipppoooo ok !

next entry – finale briefing and flag-off. hehe tunggggguuuuuuu ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply