putrajaya treasure hunt 2007 – briefing

oklah since dah ramai yang email and post comments kat fotopages aku minta aku cerita sket pasal putrajaya treasure hunt 2007, ni aku nak cerita la nih. event kali cam biasa akan berlangsung kat putrajaya la kan. hehehehe aku akan break post pasal treasue hunt kali ni dalam a few postings start ngan briefing session sampai la ke dinner nanti. :)

aku drive terus ke ilsas and then aku akan amik nash untuk terus la ke putrajaya. so jimat la kan. kena drive 1 kereta je kali nih. hehehehehe. cermin kereta aku dah kena batu and then retak je. engine pun macam low timing je. siap akan mati engine masa drive, hehehehe. kena service nak upkan engine timing and then tukar cermin kereta depan la kan.

so hari sabtu aku ngan nash pergi la kat dewan perbadanan putrajaya untuk sesi briefing. kitaorang sampai dalam kul 9.30 pagi. terus check nama, dapat je tahu no kereta 37, terus amik goodies. then amik voucher petrol rm20 sekali. kali ni aku respect la dengan t-shirt yang perbadanan putrajaya buat. t-short cun, kaler maroon and besar saiz dia. so takde la dapat t-shirt mini yang tahun2 lepas. so kudos to perbadanan putrajaya untuk sesi pendaftaran yang smooth sailing and t-shirt yang cun warna maroon.

lepas amik semua benda2 percuma tuh (taklah percuma sebab kitaorang setiap seorang kena bayar rm70 kan). kitaorang terus ke kaunter peta atau map putrajaya. ingatkan dapat map free macam last year. sekali kena bayar la plak rm5 kan. hampeh gak la rasanya. tapi aku rasa map last year lagi lawa dan banyak gambar2 menarik kat putrajaya. lagi senang pakai map last year. map this year cam kecik semacam je kan. heheheheh

then proceed ke main hall untuk briefing. briefing start lambat daaaa. benci aku! amenda la kan. buang masa je. dah aku kena pegi melawat adik aku kul 12.30tgh nanti. so taknaklah nanti terlambat sebab briefing start lambat kali ni. macam biasa wakil perbadanan putrajaya bagi talk. bla bla bla bla. then saat2 yang dinantikan, briefing by coc take a break events. macam biasalah kan brader fuad dahalan akan bagi briefing. kitaorang memang suka la ngan cara dia bagi briefing. memang entertaining dan best. semua details dibagitahu. kudos la pada dia ngan team dia kali nih.

ada banyak stickers yang kitaorang dapat kali nih. yang paling tergezut sekali sebab dapat sticker tnb. last year takde la plak kan. heheheheh. sekali this year sampai 2 sticker tnb kena lekat. dan kali ni sticker kena tampak ikut turutan, takleh main belasah je macam last year. sticker petronas jenis paper sticker so kena lah pakai tape biasa. kalau tak takleh tanggal kan nanti!

antara briefing yang fuad dahalan bagi masa treasure hunt kali ni ialah:

  • sticker tnb tetiba ada 2. hehehehe
  • sticker petronas jenis paper sticker
  • sticket alam flora cam biasa ada 1
  • t-shirt kali ni best dan kaler maroon yg cun
  • kali ni akan ada 2nd flag-off. aku suspect akan buat kat alamanda
  • ada 5 mission and then 20 soalan adjer
  • masa mission takleh call handphone or amik gambar. chehhh! susah la camni kan. dah la takleh phone. then takleh amik gambar plak. hehehehe. fuad bagitahu kalau hp berbunyi takleh angkat langsung. saper2 yang guna hp or digicam akan disqualify terus serta-merta. something new kali ni kan :)
  • antara tempat mission akan ada vvip rasmikan nanti. hmmmmm kat mana eh?
  • total mileage dalam 30km sahaja. so kalau sesat-barat, jauh la lagi kan
  • kali ni external ada 100 cars and internal category dalam 120 cars. total semua dalam 220 cars. banyak tuh dowh!
  • map putrajaya kali ni kene beli rm5 instead of free cam last year
  • breakfast sponsored by nestle and it’s going to be cereal. perhaps ngan milk la kan. hmmmm mcm x kenyang je. so kena la beli something like roti kan. kalau tak sure kebulur la. pengalaman aku memang x sempat nak lunch pun. perhaps mungkin lunch dalam kul 3 petang plak nanti
  • kalau hujan hunt still diteruskan. that’s mean – rain or shine, the hunt will go on, no matter what!
  • akan ada tempat2 baru yang kita kena pergi masa hunt lagi nih. so watch out la kan. last year kompleks sukan air yang baru siap pun masuk dalam hunt! this year kat mana la plak kan
  • ada peraturan pasal park kali nih.
  • putrajaya municipal council akan saman and watch for kereta hunt yang parking sesuka hati. tow truck akan ada kat mana2. so watch your car and beware of illegal parking.
  • good luck bebeh! hehehehehe :)

habis briefing dah nak pukul 12. sekali aku ngan nash terus blah then nak pergi la jumpa adik aku kat sbpi gombak plak. kena beli a few items sket la kan. then terus cabut balik rumah balik. seb baik zaman bermalam terus. so terus call wai supaya boleh hantar zaman ahad petang coz sure aku tak sempat nak hantar sebab ahad tu masih lagi dalam treasure hunt ni kan. hehehehehe







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply