Kembara PERTAMA 2008 – Women Journalist’s Association of Malaysia Treasure Hunt @ KL-Kuantan !

ni lagi satu treasure hunt yang kitaorang akan masuk

memang nampak cool je kan

mula2 ingatkan wanita2 malaysia je yang boleh masuk.

yelah kan dah nama dia persatuan wartawan wanita kan

kalau tak clear boleh click je kat gambar tuh nak bagi besar

else nak details, click je lah kat sini ya ! hehe :)

sekali bila aku call, it’s open to joe public !

haha bagus2 sekali !

dah lama rasanya tak masuk treasure hunt neh kan

last sekali masa aquaria klcc treasure hunt lah hari tuh

memang kalah teruk masa tuh. haha but puas hatilah dapat jalan2 cuti2 malaysia kat aquaria, bird park kl ngan zoo melaka. kat zoo melaka yang paling penat and kat aquaria klcc yang paling tough. hampeh almost all soalan salah kat aquaria klcc rasanya. hehe :)

kali neh bernama plak buat hunt. this is the 1st time diaorang buat hunt neh

and this is the 1st time team aku masuk lah kan

hadiah macam gempaq je kan. dah la dapat dok kat swiss garden resort and spa kuantan

aku baru je dok kat resort neh hari tuh. hehe best wooooo

resort neh baru lepas renovate. memang cool lah bilik dia

aku suka gak dengan lobby dia yang cun. cuma parking je lah jauh sket kan. hehe

kali neh siap ada dinner ngan lunch sekali. so lambatlah habis

sapa2 nak masuk silakanlah click kat sini nak tahu details ya.

aku dah compile semua treasure hunts kat malaysia neh kat sini ok !

biasanya kalau mana2 hunt lain yang outstation kl, kitaorang akan stay kat hotel and then akan blah esok pagi hari ahad leps breakfast. ini tidak. lepas kitaorang call semalam. dia cakap kena attend lunch hari ahad sekali coz jawapan ngan hadiah bagi masa hari ahad plak. aisey surelah blah from kuantan dalam kul 1pm camtuh kan. lagilah lambat sampai kl.

hehe aku tak sure boleh survive ke idak hunt kali neh. coz the weekend sebelum tuh ada satu lagi hunt kat berjaya times square kan. haha 1st time nak masuk back 2 back weekend nyer treasure hunt. sure pancit giler dowh ! haha

perhhhhh perjalanan from kl to kuantan and then banyak stop2. aku budget sure akan singgah or almost all the clues akan dok kat

  • area sebelum toll karak. could be melawati or taman melati. or could be yellow town or gombak kan
  • area bernama sure ada clues gak. could be taman tasik titiwangsa sekali. haha
  • mungkin kena naik gajah ngan jerit2 panggil rusa kat kuala gandah ?
  • or mungkin jugak kena siang ikan patin buat masak lemak tempoyak kat temerloh. haha belasah jelah. even kalau takde even makan2, kitaorang akan tetap makan sebelah kedai singer kat tepai sungai tuh dowh.
  • or makan2 kat oldtown coffee kat pekan mentakab. ini least likely lah kot. haha mengarut plak aku !
  • atau mungkin juga akan singgah ke gambang and then carik2 clues kat sana
  • for sure kena beli harta karun kat carrefour kuantan kan. sebab carrefour one of the sponsors haha !
  • giler banyak siot kemungkinan kali neh. hampeh je kan ! haha

aku tengok press briefing dia cam gerun je kali neh. haha

click sini for the link ya :)

KUALA LUMPUR, May 6 (Bernama) — Women, Family and Community Development Minister Datuk Nr Ng Yen Yen will launch the Women Journalists’ Association of Malaysia (Pertama) treasure hunt, the Kembara Pertama 2008, at the ministry here on May 26.

The event; the first hunt organised by Pertama in efforts to create public awareness on the organisation which was established in 1971 and to strengthen relationship between media practitioners and the public, will take participants from Kuala Lumpur to Kuantan, Pahang on June 21-22, said the association in a statement issued here today.

The treasure hunt, which is organised with the cooperation of the Pahang State Government and the Malaysian Nasional News Agency (Bernama), is also an effort by Pertama to assist the government in promoting tourism, safe driving, teamwork and goodwill among the participants.

The main sponsors of the event are Tourism Malaysia, Pahang State Government, UEM World Bhd, Maxis Communication, Mayflower Car Rental, Bernama Systems and Solutions Advisor (Bessar) and Burger King Corporation.

The other sponsors include Petronas, Affin Bank, Uda Holdings, Kraftangan Malaysia, AmMerchant Bank, Yeo Hiap Seng (M) Sdn Bhd, F&N Coca Cola, Unilever, Royal selangor, FAMA, Nestle, Carrefour and several hotels nationwide.

The Pahang State government will also host a dinner for the participants on June 21, while Tourism Malaysia is hosting the lunch cum prize presentation on the next day.

The event, which is open to journalists and other media practitioners, is also open to the public at a fee of RM150 per participant for the open category and RM120 per person for Pertama members. The participants will receive T-shirts, petrol vouchers and others.

Prizes range from cash, cruise vouchers, free stays at resort and city hotels, electrical appliances, hampers and many more.

The entry form can be downloaded from hhtp://kkb.bernama.com or by contacting Noor Aishah Ayub at 03-26939933 ext 253 or 03-26962253 or 019-3962226 or Maznah Abu Bakar at 03-20504541 or 017-6750665.

The closing date for entries is May 23, 2008.

— BERNAMA

gerun ke idak ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply