Aquaria KLCC Treasure Hunt 2008 – Disaster at the Finale Station Inside Aquaria ! Haha :)

haha. aku drive around 1 1/2 hours je from zoo melaka to aquaria klcc via smart tunnel.

mmg smart giler lah! haha. lagi smart kalo kena saman! haha

sampai je aquaria kena check in passport lagi

aku check still rank 18. so macam ada chance lah kan.

terus masuk aquaria and then search for the answers. adalah dalam 5 pages kena jawab

hampeh je. soalan2 tuh semua memang susah2 lah. memang sayur la kat aquaria klcc kali neh

baru sekarang terasa cam menyesal plak masuk hunt ni. haha

giler berpusing team aku dalam aquaria klcc kali neh. semua signboard kitaorang baca. haha. semua ikan2 kita orang jenguk. ada satu soalan tuh kena kira berapa ekor sand tiger shark jantan dengan betina. hampeh je kan. kena masuk dalam tunnel and then watch for that sand tiger shark. haha last2 salah jugak jawapannya. hampeh 2 kali la!

semua jawapan kena submit by 1630hrs.

memang susah giler beb! aku tak sure la kalau group lain cakap senang je kan. haha


team kitaorang dah give up. ada a few soalan yang tak berjawab. even nak tembak pun tak sure nak tembak dengan apa. haha 1st timelah tak complete. terus gi check out point dalam kul 1615hrs. beratur punya lah panjang.

by the time aku chop the passport dah kul 1635hrs. so surelah kena penalty sebab lambat 5 minit kan. haha

then ada break sementara tunggu result. judges kena kira markah la kan. haha


so kitaorang amik masa neh nak solat jama’ kat convention centre neh. air punyalah sejuk masa amik wudu’. terasa nak mandi je ngan air yangs ejuk camtu. haha

then here come the results!

group aku tak dapat top 20. hampeh je. haha

ni semua pasal clues kat aquaria klcc lah neh

masa sampai dapat no 18. then surelah drop over 20 kan. haha

anyway team akumemang puas hatilah ngan hunt kali ni

biasalah kan tujuan hunt neh pun sebab nak melancong.

puas la dapat pegi 3 tempat dalam masa 1 hari beb! speeding ke sana/sini lagik!

mana nak carik chance belasah cuti2 malaysia camni kan. haha

maybe next year nyer hunt kitaorang target top 20 plak. haha

giler penat. aku conclude yang kali neh bukalah treasure hunt!

tapi more pada ala2 explorace la. no more anagram. no harta karun to buy!

memang seronok la hunt camni sekali-sekala kan. hehe

haha! bila lagi nak menyeluk dengan tangan taik2 gajah!

tahniah pada yang menang petang tuh! team tv3 no 2 kalo tak silap aku. haha

pada yang kalah cuba lagi pada aquaria klcc 2009!

kalau ada apa2 improvement yang aku boleh suggest kat marshall will be :

  • tolong banyakkan marshall kat bird park. marshall tak cukup la. janganlah bagi kitaorang buang masa beratur menunggu marshall check the points.
  • the idea nak round bird park memang aku salute. cuma challenge masa amik gambar burung tuh kenalah bagitau awal supaya bawal digicam. and not only handphone camera. seb baik aku bawak digicam masa nak tangkap gambar enggang atas pokok tuh. kalo guna hp camera surelah blur kan. haha
  • team aku memang clueless masa mula2 masuk ke zoo melaka. tak sure nak buat apa2 haha. sepatutnya masa briefing marshall kenalah bagitau sample card/clue yang kitaorang kena carik. haha senang lah sket beb! hehe
  • kalau boleh jangan buat hunt masa ada event besar cam kl international marathon hari tuh. memang menyusahkan dan merunsingkan kepala otak aku jer. aku takut gak kalo terlanggar mamat2 yang tengah berlari dalam marathon tuh. haha.
  • aku pelik gak kenapa event besar cam aquaria klcc yang banyak sponsor takde banyak goodies. haha. patutnya adalah sekali petrol voucher kan. haha mintaklah sponsor dengan petronas sekali. dah alang2 dekat ngan office petronas tuh kan. haha
  • the hall untuk briefing and conclude the results too small la. hopefully boleh carik hall lain yang lebey besar
  • aku estimate next year akan ada around 150 cars yang akan masuk. so hopefully marshall ready lah dengan secukupnya. and then kena lah control the crowd sket. hehe

oklah sekian lah adanya.

jumpa lagi di aquaria klcc treasure hunt 2009 ya !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply